6 страхотни сайта за упражнения по английски

В кой сайт да вляза, за да се упражнявам вкъщи? Универсален въпрос, който вълнува всеки, който изучава или някога е изучавал английски.

Преговорът може да бъде любимото ти занимание от деня. Комбинира се с коктейл или ароматно кафе, няколко парченца шоколад, една мотивираща плейлиста и малко творчески безпорядък.

Колекцията, която предлагам, е за самостоятелна работа. Идеална е за преговор и проверка на усвоения материал. Но най-полезната й функция е, че автоматично проверява верните отговори.

Английска граматика

Тук ще намериш богата колекция от теми по граматика. Освен упражнения има и теоретични обяснения с примери. Единствено, нужно е базисно ниво на владеене на езика, за да разбереш теорията.

Още малко граматика 

Случайно или не, този сайт отново е немски. Преговори си обясненията от твоя учител по английски и не спирай да се упражняваш до абсолютно съвършенство.

Диалози и готови фрази за най-често срещаните ситуации, в които се налага да използваш английски. Чети, слушай и имитирай!


Игри с думи


Този сайт е насочен към по-детската аудитория. Предимството е, че има богат избор от теми и игри (разбъркани букви, игрословици, бесеници). Но от друга страна думите са извън контекст и ако ги няма в програмата ти, понякога става така, че влагаш повече усилие и време, отколкото после успяваш да реализираш в ситуация. 

Този сайт е уникален начин за практикуване на правилното изписване на думите! Първо си въвеждаш думите самостоятелно, а после ти правят диктовка, съпроводена от изречения с примерна употреба на думата. Пробвай и няма да ти трябва нито spell check, нито Google Translate

Ще ти е нужен Flash Player, за да ги отвориш, но веднъж направиш ли го, можеш да се упражняваш до посиняване. Или почервеняване, съдейки по цвета на уебсайта. Това са качествени материали, с които е и забавно, и полезно. 

Много често времето е най-свирепият ни враг, но в действителност винаги намираме време за дейности, които са ни приятни и приоритетни. Накарай английския да ти носи удоволствие и винаги ще намираш време да се упражняваш!








Няма коментари:

Публикуване на коментар

@templatesyard