5 безплатни ресурси по английски за слушане в колата


"Можеш ли да ми препоръчаш нещо за слушане, за да се упражнявам?" Това е въпрос, който вече все по-често чувам. И да, разбира се, че е чудесна идея! Вижте по-долу кои от тези източници ще ви бъдат интересни и от полза. 

Този подкаст е най-вече за хора, които имат нужда от английски за работа в офис. Хора в корпоративна среда, на които разговорите по телефона, презентациите и бизнес имейлите са ежедневие. За да разбирате, трябва да сте поне на ниво А2/В1.

Podcast in English 
Тук материалите са разделени по нива и интереси. По мое мнение обаче първото ниво не отговаря наистина на начинаещ в обучението си по английски. Добрата новина обаче е, че има и текст към аудиото, който може да се свали и който се затруднява с разбирането, е свободен да чете едновременно със слушането.


Free Audiobooks 
Този ресурс е за любителите на художествената литература. Безплатни аудиокниги, адаптирани за различните нива на владеене и удовлетворяващи всеки вкус и всяка възраст.

Ако не сте напълно начинаещи, много вероятно е да се отегчите от тези материали. Но пък ако започвате сега, то този ресурс може да ви е от полза. Тук има ежедневни фрази, които ползваме за комуникация в най-често срещаните ситуации. 

Това е подкаст за специалисти в различни области (биотехнологии, човешки ресурси, маркетинг, пиар и др.). Подходящ е за средно ниво на владеене или по-високо. 


Свалете си това, което ви интересува на подходящ носител (CD, флашка) и слушайте системно и навсякъде: докато шофирате, докато чистите дома, в обедната почивка, по време на разходка, на опашката... Повтаряйте и имитирайте говорещия. На глас! Опитайте се да запомните реплики и изречения дословно и си ги повторете след ден-два. Резултатът е гарантиран! 


2 коментара:

@templatesyard